Hvis du er ved at indrette nyt køkken eller ny spisestue, er dit spisebord og dine spisebordsstole naturligvis de helt afgørende elementer, som vil gøre rummet brugbart for dig og din familie. Dit spisebord er på samme tid et af de vigtigste møbler i hjemmet, da det er her, du hygger med familien om aftensmaden, mens det også er her, du slår dig løs med venner og andre gæster, når du har inviteret på fødselsdag, god middag eller lignende. 

Derfor er det naturligvis vigtigt at vælge et spisebord, som lever op til dine krav, men det er mindst lige så vigtigt, at du vælger nogle spisebordsstole, som opfylder alle dine behov. 

Men hvilke spisebordsstole skal du vælge blandt det store udvalg både på nettet og i møbelforretningerne? Det kan du blive klogere på ved at læse med herunder. 

Tænk på komforten 

Når du køber spisebordsstole til hjemmet, er det vigtigt, at du prioriterer komfort og god kvalitet. Det gælder især, hvis du ofte får gæster, som bliver hængende i mange timer, eller hvis du selv ofte sidder ved spisebordet i lang tid i forbindelse med eksempelvis læsning, arbejde eller en hobby. 

I begge tilfælde er det vigtigt, at dine spisebordsstole er gode at sidde i, og at de forbliver komfortable efter mange timer i stolen. 

Du kan eksempelvis vælge en Montana Panton One stol, som er kendetegnet ved sin høje komfort, hvorfor denne stol er et sikkert valg til spisebordet. En Panton One stol adskiller sig fra andre stole ved det faktum, at stolens sæde er håndflettet med papirsnor med nylon i midten, hvilket gør en Panton One stol yderst behagelig at sidde i. 

Af samme grunde er en Panton One stol en moderne og stilrene stol, hvor det håndflettede sæde og ryglæn sidder elegant på det stilrene stel. 

Hvor stort er dit rum? 

Inden du går ud og køber nye spisebordsstole, er det en god idé at kigge på det rum, stolene skal stå i. En spisebordsstol er jo ikke bare en spisebordsstol, og det gælder faktisk også, når det kommer til størrelse. 

Der er stor forskel på stole, når det kommer til bl.a. bredde, og derfor kan du med fordel gå efter nogle mindre spisebordsstole, hvis stolene skal stå i et lille rum. 

Ved at vælge små spisebordsstole til et lille rum, kommer stolene ikke til at virke tunge og klodsede i rummet, mens du på samme tid kan få plads til flere stole, end du kan, hvis du vælger store stole. 

Hvis du gerne vil have så meget ud af din plads i spisestuen eller i køkkenet, er en Panton One stol også et godt valg. Den komfortable og moderne stol er med sine 42 cm i bredden og i dybden en forholdsvis smal stol, der nemt kan skubbes sammen med sidestående stole. 

En Panton One stol har ingen armlæn, og med det tynde metalstel og det lette håndflettede sæde, fylder stolen heller ikke meget rent visuelt.