At læse til sygeplejerske er en sjov, lærerig og udfordrende uddannelse. Her bliver du klæd godt på til at varetage et job på et af de danske sygehuse, når din uddannelse er færdig, hvilket både foregår gennem praktisk og teoretisk undervisning. 

En stor fordel ved sygeplejestudiet er også, at du har mulighed for at prøve din nyerhvervede færdigheder af og lære nogle nye under et praktik ophold. Praktikopholdet giver dig mulighed for at prøve kræfter med den virkelig verden, inden du for alvor skal i gang med jobbet som færdiguddannet sygeplejerske. 

Som sygeplejerske har du mange muligheder, når det kommer til praktik inden for landets grænser. Men vidst du, at du også kan tage i praktik i udlandet?

Du kan eksempelvis tage praktik sygeplejerske i et U-land, hvor du vil få en helt anden oplevelse end det, du kan få under et praktikforløb hjemme i Danmark. Der er således mange fordele forbundet med at tage praktik sygeplejerske i et U-land, og det er derfor også noget, du bør overveje, hvis du som sygeplejerskestuderende står overfor at skulle i praktik

Personlig udvikling 

Når du skal i praktik sygeplejerske, forlader du skolebænken for en stund for at blive kastet ud i den virkelige verden. Her vil du blive en del af en rigtige arbejdsplads, hvor du skal tilpasse dig og lære hurtigt for at følge med. 

Alt dette vil du opleve under et praktikophold i Danmark, men hvis du vælger praktik sygeplejerske i udlandet, vil du komme endnu længere ud af din comfort zone. 

Derfor giver praktikophold i et U-land dig rigtig gode muligheder for personlige udvikling, for du skal forholde dig til din nye situation som en del af et hospital, mens du på samme tid skal forholde dig til et helt nyt land og en helt anden kultur. 

Det sætter krav til dine evner til at tilpasse dig, men det er i sidste ende rigtigt givende, og du vil således vænne tilbage med kufferten fyldt med nye værktøjer på både det professionelle og personlige plan. 

Stor faglig ballast 

Når du tager praktik sygeplejerske i et U-land, får du samme faglige ballast med, som du får ved at tage praktik i Danmark. 

Du vil blive en fast del af et hospital, hvor du skal hjælpe til hver dag, og hvor du på samme tid vil få teoretisk undervisning, så du får en masse viden og erfaring med hjem. 

Et unikt indblik 

Der er mange måder at gøre tingene på, når det komme til sygepleje. Det vil du i den grad finde ud af, hvis du tager praktik sygeplejerske i et U-land. Her vil du få et unikt indblik i, hvordan hospitaler og sygepleje fungerer i et land langt væk fra Danmark, og du vil derfor få en viden og en erfaring, som dine medstuderende hjemme i Danmark ikke får. 

Derfor klæder praktik sygeplejerske i et U-land dig rigtig godt på til at tackle alle de udfordringer, du kommer til at møde som færdiguddannet sygeplejerske.