Der findes ikke meget, som er bedre end at være udenfor i ens have om sommeren, når det er godt vejr. Selvom du elsker din have, som den er, så er der mange ting, som man kan gøre for at elske den endnu højere. Det kan blandt andet være at bygge en terrasse, som gør haven ekstra praktisk.

Hvorfor bygge en terrasse?

En terrasse giver dig mulighed for at have et udendørs spisested i din have. Hvis din have lige nu kun er græsplæne, så oplever du måske, at dine havemøbler synker ned i jorden, hver gang du sidder på dem.

På en terrasse har du et fast underlag, som gør det nemt at have dine møbler til at stå udenfor. Derudover giver det også et sikkert underlag for en grill, da du er sikker på, at den står stabilt.

Find de rette materialer og terrassebrædder

Når du selv vil bygge en terrasse, så er det vigtigt, at du går efter materialer i høj kvalitet. Kvalitets terrassebrædder er vigtige for, at din terrasse forbliver pæn gennem årene. Der findes et stort udvalg af forskellige terrassebrædder i Danmark fra forskellige træsorter. Du kan finde et stort udvalg af terrassebrædder hos Knud Larsen.

Selv udseendet på din terrasse kommer til at afhænge meget af, hvilket træsort du vælger at bruge til at bygge din terrasse.

Der er nogle, som gerne vil have en lys terrasse, hvor træsorter som jatoba og lærketræ er gode. Hvis du gerne vil have en mere mørk terrasse, så kan du overveje terrassebrædder af cumarutræ eller farve andre træsorter, så du får den rette nuance.

Når du skal købe terrassebrædder, så kan det være en god ide at undersøge de forskellige træsorter, så du ved, hvor meget kulde og fugt de kan holde til. Der er noget træ, som er mere holdbart end andet, hvilket også er vigtigt at tage højde for.

Tænk over placering

For at få så meget ud af din nye terrasse, som muligt, er det vigtigt, at du tænker godt over dens beliggenhed. Hvis du bygger terrassen et sted i haven, hvor der er meget skygge, så kan den måske være for kølig at sidde på til tider om sommeren.

Derudover skal den også helst være tæt på huset, hvis du har planer om at spise udenfor hen over sommeren. Det vil være oplagt at placere terrassen tæt på køkkenet, så det er nemt at hente aftensmaden indenfor ud på terrassen, når I skal spise.

Undersøg, hvordan du bygger en terrasse

At bygge en terrasse er ikke det sværeste bygningsprojekt i verden, men det er stadig vigtigt at undersøge, hvordan man gør det bedst.

Hvis du ikke sørger for at have nok støtte i fundamentet, kan du risikere, at din terrasse bliver ujævn med tiden. Derudover er fundamentet også vigtigt for, hvor meget vægt terrassen kan holde til. Hvis du gerne vil have mulighed for at møbler derudover og have gæster på besøg, så er det vigtigt, at du får bygget et ordentligt fundament til din terrasse.