Noget af det mest udfordrende når man indretter sin bolig, er, at få det hele til at spille sammen. Det er meget nemt at bliver superlaserfokuseret på netop det hjørne, som man er i gang med. Men, når man så træder et par skridt tilbage, så skulle det hele stadigvæk gerne hænge sammen – både i resten af lokalet, men også i resten af hele boligen. Dette er ikke nemt, men det hjælper at have et par ting for øje, når man er i gang med indretningen. Netop hvad disse ting er, kan du læse mere om nedenfor.

Sammenspil mellem væggene og møblerne

En af de ting, som skaber god sammenhæng er sammenspillet mellem væggene og møblerne. Nogle tror, at et ”sammenspil” betyder de samme farver – jo vist, det kan det betyde – men det behøves det slet ikke at gøre. Faktisk, kan det betyde det modsatte. Nogle gange skaber du det bedste sammenspil mellem vægge og møbler ved at skabe en skarp kontrast i farverne. Derefter kan du forsøge at binde det sammen med en gulvlampe, det kunne være med flotte herstal gulvlamper.

Kan et kunstværk kun være på væggen? Nej

Kunst er naturligvis en vigtig del af enhver indretning. Men nogle gange, når folk tænker lidt for meget inde i boksen, så er der kun kunst at finde på væggene i form af et maleri. Men, kunst er mange ting og dette kan du sagtens bruge til din fordel når du indretter din bolig. F.eks. kan førnævnte herstal gulvlamper på mange måder i sig selv være at betragte som kunst. Det kommer blot an på, hvordan du iscenesætter dine herstal gulvlamper. Du kan også benytte et flot gulvtæppe som et kunstværk. Igen handler det om iscenesættelse, du skal i din indretning fremhæve det, som du ønsker, skal være at betragte som kunstgenstanden. Når du bruger kunsten i mange forskellige sammenhænge, kan du lettere skabe sammenhængende temaer.

Kunstværk på væggen – i flere varianter

V holder os i det kunstneriske hjørne for næste tip. Kunst på væggen er nemlig også meget mere end blot malerier. Hvad stopper egentlig dig for at tage en spraymaling – eller en anden type maling – og slå dig lås på væggen? Ja, det kommer an på din situation. Hvis du bor til leje, er det formentligt din udlejer, som stopper dig. Men, hvis du er boligejer, er dette en mulighed, som du burde benytte dig af! Du kan male traditionelle kontrast vægge i én farve, eller du kan kaste dig ud i deciderede kunstværker.

For lille bolig? ”Lille spejl, på væggen der..”

Føler du slet ikke, at din bolig er stor nok til at bekymre dig om ”sammenhæng”? Så får du et bonustip. Opskriften mod små boliger er spejle. Hvis du hænger dine spejle de rigtige steder, vil du måske blive overrasket over, hvad de opfattelsesmæssigt kan gøre for størrelsen af din bolig. Spejlene er på samme tide en god undskyldning for at få noget flot op at hænge på væggene.