Nudler er en type kulhydrat, der ofte bruges i madlavning. De kan laves af forskellige materialer og findes i mange former og størrelser. Nogle gange er nudlerne lavet af majsstivelse, men de fleste af gangen er de lavet af hvedemel eller rismel.

En tidløs klassiker

Nudler har været et populært valg til mad i århundreder, især i Asien. I Kina spiser folk masser af nudler hver dag. De fleste kinesiske retter indeholder nudler, og der er så mange forskellige måder at lave dem på. Nogle gange er de kogt, stegt eller grillet, og de kan spises med forskellige saucer eller dressing. I et land som Thailand spiser man også meget nudler. De fleste thailandske retter indeholder nudler, men især pad thai er en populær nuddelret. Pad thai består af stegte nudler med kylling eller rejer, æg, grøntsager og en sød chilisauce.

Nudler i andre lande

Selvom nudler mest af alt er forbundet med Asien, spises der også mange nudler i andre lande. I Italien er pasta en populær type nuddel, og den findes i mange forskellige former. Den mest almindelige form for pasta er spaghetti, men der findes også fusilli, penne, rigatoni og farfalle. I USA spiser folk ofte macaroni og cheese, som er en slags pasta med ostesovs.

Du bestemmer selv hvordan du spiser dem

Nudler kan spises kolde eller varme, og de kan serveres med forskellige saucer eller i en gryderet. Nogle af de mest populære nudelretter inkluderer suppe, salat, pasta og dumplings. Nudler er en af de bedste kulhydrater, du kan spise. De er billige, lette at lave og smager godt. Derudover kan nudler tilføje masser af ernæring og fiber til din kost. Så hvis du leder efter en sund og velsmagende kulhydrat, så prøv nudler. Der er masser af fordele ved at spise nudler. For det første er det en meget billig madvare, og for det andet er det rigtig sundt. Man plejer at sige kulhydrater giver energi, og hvis du lever en energikrævende hverdag, så ved du hvad jeg snakker om.

Opskrifter på nuddelretter

1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på pakken. Det er ikke så besværligt, du skal bare have vandet op og koge og så putte nudlerne i, og tilberede dem.

2. Hæld et par spsk olie i en gryde, og steg fx kylling, bacon eller tofu deri. Man putter oftest lidt andet i for at give det fylde.

3. Tilsæt nudlerne og resten af ingredienserne, og lad det stege i et par minutter. Her styrer du selv hvordan du vil krydre din ret.

4. Server retten med din yndlingssauce. Oftest er der en signatursauce til retten, men det kommer selvfølgelig an på retten.

Opskrift på thailandsk pad thai

1. Bland nudler, kylling eller rejer, æg, grøntsager og en sød chilisauce i en gryde. Du kan med fordel bruge mange forskellige grøntsager for at give det smag.

2. Steg det hele sammen i et par minutter, og blandt godt rundt, eventuelt tilsæt lidt ekstra krydderier eller olie for at gøre det ekstra mums.

3. Server retten med din yndlingssauce.