De fleste nyder at have et rent hjem, da det er med til at give ro i hovedet, og det er nemmere at slappe af, når man kan se, at hjemmet ikke trænger til en ordentlig omgang.  

Det er ikke altid, at man har tid eller overskud til at tage sig af en ordentlig omgang rengøring hver uge. Derfor er der her en liste med små råd, om hvordan du kan lette rengøringen gennem gode vaner. 

Skab en masse små vaner og rutiner i hverdagen, fremfor en stor rengøring 

Det er de små rutiner, som kan hjælpe med at få mere overskud i hverdagen. Det vil heller ikke være så nervepirrende at få uanmeldte gæster, da det basale i dit hjem vil være rent. 

Det kan tage lidt tid at skabe disse vaner, men så snart, at det bliver en automatisk reaktion eller rutine, vil det ikke længere virke som en ekstra husholdningsopgave. 

1. Tør alle overflader af, når du nu allerede er i gang

Den første ting man kan gøre, er at gøre det til en rutine at tørre de mest brugte overflader af lige så snart man har brugt dem. Dette vil især hjælpe i køkkenet, som hurtigt kan blive snusket. 

Rene og ryddelige overflader giver indtrykket af et vedligeholdt og vedkommende køkken, hvor man ikke skal være bange for, hvad der kan gemme sig i hjørnerne. 

2. Træk støvsuger eller moppe frem, så snart du spilder noget

En anden god vane er at række støvsuger og mobbe frem, så snart man spilder eller taber noget. Hvis dit køkkens gulv er rent, og man ikke kan mærke brødkrummer under fødderne, når man går igennem, så vil det større indtryk også være, at køkkenet er indbydende.  

3. Brug afkalkningsmiddel i din vask, kaffemaskine og andet køkkenudstyr regelmæssigt 

Noget af det, som virkelig kan få et køkken til at se beskidt ud, er kalk og snavs i vasken, kaffemaskinen, elkedlen osv. Til dette skal du gøre det en vane at hælde en omgang afkalkningsmiddel ned i vasken eller udstyret, og lade det sidde i et stykke tid. 

Afkalkningsmiddel vil sidde og arbejde, så alt kalken og snavset forsvinder. Ved at afkalke vasken regelmæssigt, vil du også undgå, at vasken ser snavset og grim ud, så skal du hellere ikke døje med dette under en større rengøring.  

4. Skrab væggene i bruseren af lige efter badet 

Et andet sted, hvor du også kan bruge afkalkningsmiddel regelmæssigt, er på badeværelset. Her vil der sætte sig kalk i toilettet, vasken og bruseren, så det er også en god ide at bruge afkalkningsmiddel i rørene og overfladerne, som tilhører disse områder 

Derudover er det en god ide at skrabe brusekabinens vægge for vand efter hvert brug. Dette vil undgå, at der sætter sig kalk og sæberester på væggene, som vil få dem til at se beskidte ud.