Hvis man er i slut 20’erne, har man nok tænkt tanken, om at lave sit første huskøb. Du kender det måske. Du har lige fået første barn, det næste er på vej, du er færdig med din uddannelse og har fået job, men der er noget der mangler. Lejligheden virker mindre og mindre, og du føler, du næsten ikke kan være i køkkenet.

Mange af disse ting er tegn på, du er klar på at købe dit første hus. Men hvordan gør man? Hvis det er din første gang, kan det godt være svært at finde ud af, hvad man skal gøre, når der er så mange ting at holde styr på. Derfor er der her en lige guide, til ting du skal vide, før du laver dit første huskøb.

Hvor mange børn vil du have

Når du laver dit første huskøb, er det vigtigt at vide, hvor mange børn du vil have, før du køber huset. Hvis du laver et huskøb, er det vigtigt at lægge en plan for, hvad du skal de næste mange år i dit liv, du kommer nemlig til at have huset i lang tid. Du kan blandt andet læse mere om det på https://www.nemadvokat.dk/blog/bolighandel/hvordan-foregaar-et-huskoeb/.

Sørg for at overveje hvor mange børn du vil have, sådan du har et nogenlunde estimat til hvor mange værelser, der mindst kan være for, at du skal kunne bo der med din fremtidige familie. Husk på det også er vigtigt at have plads, til børnene kan lege. Det er selvfølgelig ikke så vigtigt, at hvis du lige pludselig beslutter dig for at få et barn mere, at der ikke er plads.

I mange huse er der mulighed for at opsætte en ekstra mur, hvis der skal være et ekstra børneværelse. Det er bare en god måde lige at holde øje med, om man kunne se sine fremtidige børn vokse op, før man laver sit huskøb. 

huskøb

Kig på skolerne

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er stor forskel på de danske folkeskoler. Derfor er det en god idé at tjekke de nærliggende skoler ud, før du køber et hus hvor du skal opfostre dine børn. En god skolegang er essentiel for et menneskes udvikling i de tidlige år. Du kan ikke altid passe på dine børn, så det er vigtigt, at du overlader dem til nogle kompetente mennesker, der ved, hvad de laver.

Du kan eventuelt spørge nogle af forældrene, der allerede har børn på den nærliggende skole for at høre hvordan det er.

Hold øje med miljøet

Når man flytter et sted hen, vil man gerne have at miljøet eller det lokalsamfund, man kommer til at bo i passer til ens egen familie. Derfor er det ikke nogen dårlig idé at tage en rundtur til naboerne til dit måske kommende hus for at se om, det er et område, du kan se dig selv stifte din familie i.