Hvis du er begyndt at spille badminton, får du formentlig også brug for en ketcher dertil. Det er en opgave, der umiddelbart virker let og ligetil. Men faktisk er der en række egenskaber ved din ketcher, som du bør overveje, om du får brug for. I det nedenstående er der derfor opridset, hvilke faktorer du bør overveje ved køb af badmintonketcher. På den måde bliver du bedre rustet til at udvælge den helt rigtige ketcher til dig. 

Hvis du mangler et godt sted at købe din badmintonketcher, kan du med fordel klikke på sport-net

Du skal overveje ketcherens vægtfordeling 

Når du skal købe en badmintonketcher, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvordan ketcherens vægt skal fordeles. Her vil du kunne vælge blandt forskellige vægttyper; hovedlet, neutral og hovedtung. Når en ketcher hovedtung, vil den kunne give dig mere fart på bolden. Det skyldes, at der kommer mere vægt bag bolden. En ulempe ved den hovedtunge ketcher er til gengæld, at den gør dig langsommere til at reagere. Med den hovedlette ketcher forholder det sig lige omvendt. Her vil du kunne reagere hurtigt, men det vil være sværere at få en høj fart på bolden. Hvis du er interesseret i mere viden om ketchere, kan du med fordel gå ind på sport-net.dk 

Du skal overveje fleksibiliteten på skaftet 

Alle badmintonsketchere kan bøje sig, fordi skaftet er lavet i grafit. Bøjeligheden er nødvendig, da det er den der giver bolden fart på. Det kaldes også for katapulteffekt. Men det er forskelligt, hvor meget fleksibilitet en badmintonspiller har brug for. Som udgangspunkt har elitespillerne et stift skaft på deres ketcher. Deres teknik er også helt sublim. Hvis du derfor er begynder, bør du i stedet gå efter et mere fleksibelt skaft. Du vil nemlig kunne drage stor fordel af bøjeligheden. 

Du skal overveje prisen på din ketcher 

Når du kigger på markedet for ketchere, vil du hurtigt kunne se, at badmintonketchere fås i alle prisklasser. Hvis du undrer dig over det store spænd, så kan det typisk forklares med, at dyrere badmintonketchere er fremstillet af dyrt materiale. Det dyre materiale vil oftest være af høj kvalitet, og det er en fordel, hvis du ofte bruger din ketcher. Hvis du kun spiller nogle få gange ugentligt, kan du sagtens nøjes med en billigere badmintonketcher. 

Du skal overveje opstrengningen på din badmintonketcher 

Når du skal købe en badmintonketcher, skal du også tage stilling til opstrengningen. Hvis du er begynder og går efter de billigere modeller, vil ketcheren dog typisk allerede være opstrenget. Men hvis du en dag får lyst til at købe en dyrere model, kan du sagtens komme ud for, at ketcheren ikke har nogen opstrengning. Det skyldes, at folk ofte gerne selv vil vælge opstrengningen, når de køber en dyr ketcher.  

Du skal overveje, hvilket cover du gerne vil have 

Mange vil gerne købe et cover med til deres ketcher. Det kan også være en god idé, da coveret beskytter din ketcher nede i tasken. Du kan vælge blandt tre forskellige typer. Der er henholdsvis fullcoveret, ¾-coveret eller hovedcoveret.