Er du typen, der går ved den samme tandlæge, som du altid har gjort? Fordi dine forældre brugte vedkommende eller fordi din tandlæge ligger lige i nærheden af, hvor du bor? Måske du skulle overveje at lede lidt mere aktivt efter den bedste tandlæge for dig? Læs med her. 

Hvordan finder du den bedste tandlægeklinik? 

Langt de fleste af os går ved den samme tandlæge år efter år. Tandlægen kender en, og man opbygger et tillidsbånd til vedkommende. Der er en tryghed i, at tandlægen kender ens sygdomshistorie. Er du i en situation, hvor du skal ud at finde en ny tandlæge, kan det derfor være svært at vide, hvad du skal kigge efter. Bor du for eksempel i Ørestaden, går en tur på internettet og søger på ”tandlæge Fields” finder du en række lokale tandlæger. De bedste tandlæger, som for eksempel Plus1 klinikkerne, har gode hjemmesider med mange informationer, som kan hjælpe dig i dit valg af tandlæge. Men det gælder desværre ikke alle. Sundhedsstyrelsen giver på deres hjemmeside nogle god råd til, hvad du bør kigge efter, når du leder efter en tandlæge.  

Kig på prisen 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du først tager et kig på prisen. Priserne på almindelige tandrensninger svinger ofte ikke meget og har nok ikke den store betydning for dit valg. Derimod kan det godt betale sig at kigge på de mere komplicerede tandbehandlinger. Dem fastsætter tandlægerne nemlig selv priserne på. Så skal du eksempelvis have en bro, kan du med fordel ringe rundt til tandlægerne og få dem til at lave et tilbud til dig. På samme måde, som hvis du skulle have fat i en tømrer eller smed. Få tilbuddet på skrift. Det er din sikkerhed på, at prisen også overholdes i sidste ende. Men når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at prisen for rigtig mange er underordnet i deres valg af tandlæge. 

Tryghed og tillid betyder alt 

Om en tandlæge er god, kan være svært at tjekke. Særligt hvis du ikke lige kender nogle, der bruger den tandlæge, som du har i kikkerten. Det kan derfor godt betale sig at gå efter en af tandlægekæderne. For eksempel Plus1. En tandlægeklinik, der er en del af en kæde, kan ofte mere end klinikker, der blot er sig selv. Plus1, som blandt har tandlæge i Fields, har for eksempel tandlæger med særlige specialer til at håndtere blandt andet tandlægeskræk. Ligesom du altid kan være sikker på, at de bruger det nyeste udstyr i deres behandling. Derfor kan det være en sikkerhed, at du netop vælger en klinik, som er en del af en tandlægekæde. De har ofte flere ressourcer at gøre med. Føler du ikke, at du kan vælge en tandlæge ud fra en hjemmeside eller en telefonopringning? Hvorfor så ikke tage ud og besøge tandlægen i Fields? Se dem lidt an. Du giver dem jo trods alt lov til at rode med dine tænder, så det er supervigtigt, at du kan føle dig tryg ved din nye tandlæge.