Hvis du skal til babyshower eller til barnedåb, eller hvis du gerne vil give en god og brugbar gave til jul til en lille baby, er du måske blevet lidt forvirret over, hvad du egentlig kan købe til en lille ny.

Du kan selvfølgelig vælge noget praktisk som eksempelvis en pude eller en dyne, eller du kan købe noget, som i højere grad kommer forældrene til gavn. Men for mange giver det mere mening at give en gave, som henvender sig direkte til barnet, og som barnet kan få mange sjove stunder ud af.

Men det er som nævnt ikke nemt at finde en passende gave til en lille ny, som ikke kan så meget endnu, når det kommer til både tale, syn og bevægelse. Men én af de ting, som vil være et sikkert hit til enhver lille baby, er et aktivitetstæppe. Et aktivitetstæppe til børn er små bløde tæpper til gulvet, som den lille kan ligge og hygge sig på, selvom det kniber med at rulle og kravle.

Hvis du mangler en god gave, som helt sikkert vil blive brugt og værdsat af en lille baby, er et aktivitetstæppe således vejen frem. Det gælder naturligvis også for dig som forældre, som gerne vil give din lille de bedste rammer samt en god start på livet, for et aktivitetstæppe giver rigtig mange muligheder, når det kommer til både sjov og læring.

aktivitetstæppe til børn

Sund stimulering på gulvet

Et aktivitetstæppe er hyggeligt at ligge på for den lille, for over tæppet kan to stænger udspændes, hvor alle mulige sjove ting kan hænge og underholde den lille. Her kan barnet ligge i ro og mag og kigge op på stofdyr, spejle, lys og meget andet, og den lille vil helt sikkert også elske at hive fat i de forskellige ting for at undersøge, hvad det dog er, der hænger der i luften.  

Den spændende verden, der hænger over den lille på et aktivitetstæppe, giver rig mulighed for udforskning og leg, og et aktivitetstæppe er derfor et must for alle nyfødte. Et aktivitetstæppe er således også en mulighed for forældre for at få en rolig stund, for den lille vil elske at ligge på sit aktivitetstæppe og hive fat i alle de spændende ting.

Dertil giver et aktivitetstæppe den lille mulighed for at komme ned og ligge på gulvet, hvilket også er vigtigt for barnets udvikling. Her kan barnet prøve nye tricks af som eksempelvis at skubbe sig frem med armene eller rulle rundt.

Derfor vil et aktivitetstæppe styrke barnets udvikling, når det kommer til bevægelse, for det er noget, som barnet ikke har mulighed for på samme måde i barnevognen eller tremmesengen.

Her tilbyder et aktivitetstæppe desuden et blødt og varmt underlag, så den lille ikke slår sig i sine forsøg på at tillære sig nye akrobatiske kundskaber.

Derfor er et aktivitetstæppe et must for alle små børn, og derfor er et aktivitetstæppe et sikkert gavehit for dig, der leder efter den perfekte ting til en lille ny i din omgangskreds.