Desværre ser vi en tendens til, at danskerne lever et stadig mere usundt liv. Det kan der være mange grunde til. Først og fremmest er usund mad bare blevet nemmere tilgængeligt i løbet af de seneste 50 år. Derudover er vi dog også blevet langt mere stillesiddende. Hvor man før i tiden arbejdede overvejende fysisk, har særligt computeren og det digitale gennembrud betydet, at mange arbejder lange dage foran en skærm. Den slags stillesiddende arbejde er naturligvis ikke sundt rent fysisk, men kommer man ikke udenfor og får sig rørt, kan det også have konsekvenser for den mentale sundhed.

Kom ud

Hvis du er en af de mange danskere, der har arbejde foran computerskærmen, er det derfor enormt vigtigt, at du også finder en god undskyldning for at komme ud i naturen. Så er det faktisk næsten ligegyldigt, hvad du laver derude. Du kan selvfølgelig være aktiv og få pulsen op, men hvis du hellere vil kigge efter dyr eller lege overlevelsesweekend med vennerne. Så længe du har det rette udstyr med, kan enhver tur i den frie natur blive interessant.

Det mest oplagte stykke udstyr, så snart du træder ud i naturen er selvfølgelig en schweizerkniv af mærket Victorinox. Selvom du ikke har hørt navnet før, har du næsten med garanti set en Victorinox kniv. Schweizerknive fra Victorinox er nemlig nogle af de bedste og mest velkendte schweizerknive i hele verden. Det er de grundet kvaliteten hvormed Victorinox producerer dem, hvilket betyder, at du aldrig står med en rusten eller dårlig kniv, når du skal bruge den. Knive fra Victorinox har dog også en alsidighed, som er enormt nyttig, når du er ude i naturen. Den lille, kompakte schweizerkniv gør det nemt at have alt nødvendigt værktøj, man kan drømme om, i den ene lomme.

victorinox

Alsidigt udstyr

Med en schweizerkniv har du selvfølgelig altid en kniv. Derudover afhænger udvalget dog meget af, hvilken af de utallige modeller fra Victorinox, du har købt. Du kan købe små knive, der ikke indeholder meget mere end en kniv og en neglefil. Synes du det er sjovere at tage ud i naturen og være forberedt på alt, kan du dog også købe Victorinox knive med alt fra sakse til dåseåbnere. Victorinox har noget for enhver smag, og har man først en af deres knive i lommen, brænder man for at komme ud i det fri og bruge den. Netop derfor er en Victorinox kniv det oplagte udstyrskøb, hvis du gerne vil bruge mere tid udendørs.

Der er dog også andet udstyr, som det kan være ganske smart at investere i. Det kunne for eksempel være en håndholdt GPS. Sådan en kan nemlig hjælpe dig med at finde rundt såvel som geocache små skatte overalt i den danske natur. Det er sjovt at være sund i det fri med det rette udstyr.