De seneste år har set et øget fokus på cannabisolies kvaliteter. I dag findes der et væld af information om olien og om de lidelser, som olien potentielt set kan lindre. Klik her for at købe din cannabisolie – og bliv klogere på oliens effekt nedenfor. For hvad hjælper cannabisolie imod? 

PTSD  

PTSD er en forkortelse for posttraumatisk stressforstyrrelse, og lidelsen opstår som regel som følge af voldsomme psykiske belastninger. Når du har PTSD har du ofte flashbacks af den hændelse, der har udløst din tilstand, og lidelsens symptomer omfatter derudover irritabilitet, søvn- og koncentrationsbesvær og generelle problemer med at huske.  

Lidelsen har længe fortrinsvist været behandlet med en blanding af samtaleterapi, adfærdsterapi, benzodiazepiner og antidepressive medikamenter. Men i nyere tid har cannabisolie også vist sig at kunne lindre symptomerne hos personer, der lider af PTSD. Dét skyldes, at cannabisolie har evnen til at modvirke angst og de stresssymptomer, som normalt forbindes med denne lidelse.  

ADHD 

Attention Deficit and Hyperactivity Disorder betegnes også blot ADHD. Lidelsen karakteriseres ved uopmærksomhed, hyperaktivitet og overdreven impulsivitet. Da cannabisolie indeholder en lang række beroligende stoffer, kan olien nedtone nogle af de mest fremtrædende af ADHD-lidelsens symptomer.  

Gigt  

Gigt er den mest udbredte kroniske sygdom i Danmark, og selvom gigt findes i mange afskygninger, har alle gigtsygdomme dét til fælles, at de viser sig ved smerter og stivhed i leddene. Nogle undersøgelser har dokumenteret, at cannabisolie kan reducere både ledsmerter, hævelser og inflammation, og at olien derfor er særdeles effektiv som middel mod de gener, du oplever, når du har gigt.  

Migræne  

Migræne er en særligt slem form for hovedpine, der ofte føles pulserende og halvsidig. Migræne varer som regel kun et par timer, men i nogle tilfælde vil migrænen varer flere døgn. Kvalme, koncentrationsbesvær og opkast er ikke ualmindeligt, når du har migræne. Men cannabisolies antiemetiske effekt kan ofte lindre migrænesymptomerne og gøre det nemmere for dig at falde til ro og få noget søvn, indtil migrænen går over.  

Andre lidelser  

Cannabisoliens mange helende egenskaber gør, at den udover ovenstående sygdomme også kan være behjælpelig i forbindelse med kræft- og epilepsibehandling. Hvis du sover dårligt om natten, er cannabisolie også værd at undersøge, fordi olien hjælper dig med at slappe af. Visse eksperter har også påpeget, at cannabisolie har en boostende effekt på immunforsvaret og derfor kan opretholde dit helbred på både kort og lang sigt. Dét skyldes blandt andet, at cannabisolie har et højt indhold af proteiner, fibre, vitaminer og essentielle fedtsyrer.  

Cannabisoliens bivirkninger  

Som alle andre helbredende midler har cannabisolie ulemper såvel som fordele. Når du indtager olien, kan du derfor godt komme til at føle dig svimmel, kvalm eller lettere influenzaramt. Cannabisolie findes dog i flere forskellige koncentrationer, og hvis du får bivirkninger, kan du starte med at vælge en mindre koncentreret olie, end den du hidtil har indtaget. Prøv dig stille og roligt frem, indtil du finder den rette dosering. Og husk at researche olien grundigt, før du går i gang med indtagelsen.