Elektricitet er en essentiel del af vores hverdag. Derfor er det som regel mere end irriterende, når vores el-installationer pludselig ophører med at opføre sig, som de skal. 
 Hvis du oplever problemer med elektriciteten i hjemmet eller på din arbejdsplads, føles det måske nærliggende for dig selv at forsøge at finde en løsning. Men før du finder værktøjskassen frem, bør du overveje fordelene ved i stedet at hyre en el-installatør. Har du ikke kompetencer inden for el-området, risikerer du nemlig enten at komme til skade eller forværre problematikken, når du selv giver dig i kast med opgaven.
Her kan du finde en kompetent el-installatør, og nedenfor giver vi dig en kort udlægning af, hvad el-installatører grundlæggende set beskæftiger sig med. 

De tre grundlæggende kundekategorier 

El-installatører opdeler som regel deres potentielle kunder i tre grundlæggende kategorier: Privatkunder, erhvervskunder og boligforeninger. Før du henvender dig hos en el-installatør, bør du derfor finde ud af, hvilken kategori, du tilhører og forme din forespørgsel derefter. 

Ydelser til privatkunder 

Når du som privatkunde henvender dig hos en el-installatør, kan du få hjælp til en lang række forskelligartede opgaver i hjemmet. Mest almindeligt er det, at privatkunder beder el-installatøren om hjælp til fejlfinding, men mange mennesker hyrer også en el-installatør i forbindelse med el-syn, el-tavler og diverse såkaldt intelligente installationer. Hvis du overvejer at købe en el-bil, kan en el-installatør også installere en ladestander for dig, så du kan oplade din bil på din boliggrund. 

Ydelser til erhvervskunder 

Som erhvervskunde kan du også få løst langt de fleste af dine el-relaterede opgaver, når du henvender dig hos din lokale el-installatør. Disse opgaver omfatter blandt andet el-syn, data-installationer og kontor-installationer, hvor el-installatøren kommer ud og sikrer, at hver medarbejder har adgang til kontinuerlig og stabil elektricitet på arbejdspladsen. I nyere tid er det også blivet almindeligt for virksomheder at hyre en el-installatør til at implementere installationer, der tillader virksomhederne nøje at holde øje med energiforbruget og skabe langsigtede driftsbesparelser. 

Ydelser til boligforeninger 

Boligforeninger gør typisk brug af el-installatører, når anlæggene til porte eller døre skal skiftes ud. En el-installatør kan også hjælpe din boligforening med fejlfinding, med at etablere adgangskontrol til boligforeningen og med løbende at udarbejde tilstandsrapporter, der dokumenterer foreningens energiforbrug.

Kontakt din el-installatør 

Mange el-installatører udbyder så mange ydelser, at du muligvis har svært ved at danne dig et overblik over dine muligheder, når du besøger virksomhedernes hjemmesider. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en given installatør kan løse dine el-relaterede opgaver, bør du kontakte installatøren og gerne så hurtigt som muligt. Ustabile el-forbindelser kan skabe store gener i din hverdag, og derfor er det vigtigt, at du ikke udskyder kontakten til din el-installatør. Langt de fleste installatører har hurtig udrykning. Og selvom det trods alt koster en smule at hyre en god el-installatør, vil du garanteret opleve, at det betaler sig på sigt.